به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از استان مرکزی مهرداد جهانی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی گفت: در راستای تحقق اهداف دولت سیزدهم در ارائه خدمات حداکثری به مردم به ویژه در مناطق روستایی و کم برخوردار، این اداره کل در چارچوب وظایف سازمانی خود با جدیت تمام نسبت به ساخت و توسعه راههای روستایی در استان پرداخته و در مدت ۲ سال گذشته ۱۴۰ کیلومتر راه روستایی در سطح ۱۲ شهرستان استان ساخته شده است.
جهانی افزود: ساخت راه مناسب برای روستاها و مناطق کم برخوردار از جمله مهمترین و شاخصترین عوامل توسعه پایدار در زمینه زیرساختهای عمرانی بوده و نتایج مطلوبی از جمله محرومیت زدایی از مناطق کم برخوردار، مهاجرت معکوس از شهر به روستا، رونق اقتصادی منطقه و توسعه زیرساختهای گردشگری را به همراه دارد.
وی ادامه داد: توجه ویژهای در دولت سیزدهم به ساخت، توسعه و ارتقاء کیفیت راهها شده که بر این اساس اعتبارات مناسبی برای تحقق این مهم به استان مرکزی و اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان ابلاغ و تخصیص یافته است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی گفت: تخصیص این اعتبارات تکمیل ۶ طرح بزرگ مقیاس نیمهتمام و بالغ بر ۱۰ طرح نیمهتمام دیگر در حوزه راههای استان مرکزی را به همراه داشته است.
۳۵ روستای استان مرکزی از نعمت راه آسفالته برخوردار شدند
معاون فنی و راه روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی در این خصوص افزود: ۱۴۰ کیلومتر از جادههای روستایی استان در مدت ۲ سال فعالیت دولت سیزدهم آسفالت شد که ۲۴ کیلومتر این جادهها در مدت ۶ ماه نخست امسال انجام شده است.
«محمد محسنی» افزود: زیرسازی و آسفالت جاده ۳۵ روستای استان مرکزی در مدت ۲ سال گذشته انجام شده و بر اساس برنامهریزیهای انجام شده آسفالت جاده روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان در دستور کار اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای این استان قرار دارد.
وی ادامه داد: با آسفالت این جادهها اکنون تمامی راههای روستایی شهرستانهای اراک، خمین، شازند و محلات از جاده آسفالته برخوردار شدند و هیچ روستای بالای ۲۰ خانوار بدون آسفالت در این مناطق از استان وجود ندارد.
معاون فنی و راه روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی خاطرنشان کرد: ۴۵ روستای فاقد راه آسفالته در شهرستانهای تفرش، ساوه و زرندیه وجود دارد که با آسفالت ۱۳۰ کیلومتر باقی مانده از جادههای روستایی این شهرستان ها تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان از نعمت راه آسفالته بهرهمند میشوند.
محسنی گفت: پیشبینی میشود درصورت تخصیص اعتبار لازم، روستاهای فاقد آسفالت در مدت سه تا چهار سال آینده از نعمت جاده آسفالته برخوردار شوند.
وی هزینه آسفالت هر کیلومتر از راههای روستایی استان مرکزی را بین ۵۰ تا ۶۰ میلیارد ریال عنوان کرد و ادامه داد: ۹۰۰ میلیارد ریال منابع مالی امسال برای آسفالت راههای روستایی استان مرکزی ابلاغ شده که با تخصیص این اعتبارات قرارداد اجرای آسفالت راههای روستایی در این شهرستانها با پیمانکاران منعقد میشود.